Velluters es crema

El pròxim DISSABTE 23 DE GENER a les 20 hores celebrarem la segona edició de “La Foguera dels Velluters”. Després d’un any de prohibició municipal, torna a la Plaça del Pilar una celebració popular lúdica i reivindicativa que commemora “El Motí dels Velluters”, revolta dels treballadors de la seda l’any 1856 demanant millors condicions de vida.

foguera

Hui, en l’actual barri dels Velluters, continúen havent motius per la mobilització popular:
-Carència d’equipaments públics (centre de salut, llar del jubilat, espais esportius, centres escolars per a menuts, llocs de trobada per a joves i grans).
-Excés de solars públics i privats en estat d’abandó.
-Màfia de la droga i la prostitució assentada al barri.
-Problemes d’aparcament i mobilitat.
-Carència de zones ajardinades i arbres als carrers.

És per això que “La Foguera dels Velluters” vol ser alhora una festa (especialment de benvinguda als nous veïns i veïnes) i una reivindicació d’un barri millor. Una exigència a les autoritats públiques per posar voluntat en dialogar amb el veïnat per trobar solució als problemes del barri.

Amb voluntat i poca inversió es pot fer molt. Des d’ací aprofitem per llançar una proposta d’ÚS VEÏNAL DELS SOLARS: convertir els solars públics i privats que no tenen projecte constructiu en àrees per al veïnat (espais esportius i de trobada per gent gran i menuda). Es podria començar per obrir els solars públics de l’antic “cuartel de intendencia” (a la Plaça del Pilar) o el solar de la Plaça de la Botxa (cadascú amb prop de 1.000 metres quadrats de superfície) i instal.lar un equipament esportiu elemental (camp mixt futbol-basquet, pista de petanca per a gent gran,..).

Perquè volem que Velluters siga un barri viu.

CARTELL FOGUERA VELLUTERS

Associació de veïns i veïnes El Palleter (Barri dels Velluters)
(més informació 96 392 05 56 i santiago.alminyana@uv.es)

Comments are closed.